×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۱۳ مرداد - ۱۴۰۴  
true
true

به گزارش خبرنگار لیجار از صومعه سرا ، حسن راستاد رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان صومعه سرا در همایش تجلیل از امامزادگان این شهرستان در بقعه سید مهدی آقا ، با اشاره به نامگذاری پنجم ذی القعده روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه اظهار داشت:بنا بر فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی ، بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند.
وی افزود:بقاع متبرکه چه در گذشته و امروز کانون توحید ویکتا پرستی هستند و ایام بزرگداشت امامزادگان نیز فرصتی مناسب برای اعتلای فرهنگ زیارت و ارائه خدمات عام المنفعه از طریق بقاع متبرکه و موقوفات است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان صومعه سرا در خصوص اقدامات این مجموعه جهت تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی خاطرنشان کرد:تلاش در راستای جذب حداکثری آحاد مردم به اماکن متبرکه ، ترویج فرهنگ زیارت،تقویت باورهای دینی و مذهبی ، تلاش جهت مشارکت مردمی برای مدیریت بقاع و اماکن مقدس ، تکریم و بزرگداشت امامزادگان و بقاع متبرکه از جمله این اقدامات است.
وی تصریح کرد:شهرستان صومعه سرا دارای ۶۲ بقعه متبرکه ، ۲۴۶ مسجد است که هم اکنون ۱۰ بقعه از جمله محمدجان ضیابر ، سید ابراهیم تنهاسوارکل و … در حال احداث و تعمیر اساسی هستند.
راستاد یادآورشد:۹ مسجد نیز در سطح شهرستان صومعه سرا (تنیان، نفوت ، شیخ محله و …) در حال ساخت می باشند.
وی با اشاره به اقدامات حوزه فرهنگی اوقاف شهرستان صومعه اذعان داشت:تربیت حفاظ قرآن ، متسابقین قرآنی ، حمایت از موسسات قرآنی و خیریه،یرگزاری طرح های مختلف از جمله طرح ضیافت الهی ، نشاط معنوی ، آموزش سبک زندگی اسلامی از جمله اقدامات حوزه فرهنگی اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان صومعه سرا است.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان صومعه سرا با تاکید بر اینکه امامزادگان در راح حق ، معنویت ، ظلم ستیزی، مبارزه با فساد تلاش کردند و به شهادت رسیدند ، خاطرنشان کرد:اماکن مقدس ،حسینیه ها ، مدارس علوم دینی ، مراکز درمانی ، بیمارستان ها و … در سطح کشور و سایر کشور های اسلامی وقفی هستند و این نشان دهنده خدمات ارزنده وقف در حوزه های مختلف فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی و همچنین فقرزدایی است.
وی در خصوص اهمیت وقف در اسلام اظهار داشت:اهمیت وقف در اسلام به اندازه ای است که تمام ائمه و معصومین (ع) یا خودشان موقوفاتی داشتند و یا موقوفات مردم را مدیریت می کردند.
راستاد یادآورشد:موقوفات پشتوانه عالی برای گسترش اسلام در جهان بوده و شروع کار انقلاب اسلامی ایران نیز از همین مساجد و اماکن مقدس وقفی بوده است.
وی با بیان اینکه در موقوفات به نیت واقف عمل می شود و هیچ دخل و تصرفی در آن صورت نمی گیرد ، گفت:خادمین مساجد و بقاع تلاش کنند تا با جذب خیرین ودرآمد موقوفات آن ها ، مسجد یا بقعه متبرکه مورد نظر را اداره کنند.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان صومعه سرا خاطر نشان کرد:مصلی شهرستان صومعه سرا که بسیاری از برنامه های فرهنگی در آن اجرا می شود متاسفانه فاقد موقوفه است که از درآمد آن اداره شود و در این راستا نیازمند اهتمام خیرین و مردم است.
وی از وجود ۱۰۶ موقوفه با نیات مختلف در شهرستان صومعه سرا خبر داد و گفت:حدود ۵ هزار نفر متصرف و مستاجر این اراضی وقفی هستند که تنها ۲ هزار نفر از آنان تمکین کرده و حقوق موقوفه را پرداخت می کنند.
وی متذکر شد:اگر مابقی نیز حق موقوفه را پرداخت کنند می توان از محل درآمد این موقوفات کارهای فرهنگی ، دینی و … انجام داد و بسیاری از مشکلات مردم نیز رفع می شود.
راستاد خاطرنشان کرد:طی سالجاری یک وقف جدید در شهرستان صومعه سرا صورت گرفته که ارزش ریالی آن بالغ بر ۴ میلیارد ریال و با نیات روضه سیدالشهداء (ع) و حضرت فاطمه الزهرا (س) است.
رئیس اوقاف شهرستان صومعه سرا گفت:۲۰ پلاک وقفی به مرحله نقشه برداری رسیده و تقاضای ثبت آن ها انجام شده که بالغ بر ۶ هزار هکتار است و در مرحله اخذ سند می باشد.

true
true
true
true

false