×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۱۶ خرداد - ۱۴۰۵  
true
true

به گزارش لیجار ، آیت الله رسول فلاحتی روز پنجشنبه در آیین افتتاح تصفیه خانه شیرابه پسماندهای سراوان با خسته نباشید گفتن به مسئولان و مدیران شهرداری رشت اظهار کرد: پس از ساله ها امروز شاهد بهره برداری از تصفیه خانه شیرابه پسماندهای سراوان رشت هستیم.

وی محیط زیست پاک را مهمترین نیاز انسان عنوان کرد و افزود: پاکیزگی محیط زیست موجب سلامت جسم و روان انسان می شود.

امام جمعه رشت با بیان اینکه یکی از مراکزی که مردم گیلان به ویژه رشت را در ۴۰ سال گذشته آزار می دهد پسماندهای سراوان و آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهررود است، تصریح کرد: پسماندها تنها معضل استان گیلان نیست بلکه مشکل کشوری و بلکه جهانی محسوب می شود و کارشناسان و متخصصان در این باره تلاش می کنند.

آیت الله فلاحتی محیط زیست سالم را سبب ایجاد فضای مناسب برای زندگی مردم دانست و تصریح کرد: اینکه به مرور همه متولیان برای رفع معضل پسماند قیام می کنند امیدوارکننده است و امیدواریم در آینده شاهد رفع کامل این معضل در استان باشیم.

وی با اشاره به اینکه بهره برداری از تصفیه خانه شیرابه سه لیتر در ثانیه پسماند سراوان رشت بسیار قابل قبول است اما مورد قبول تام نیست، بیان کرد: مسئولان ظرفیت تصفیه خانه شیرابه سراوان را به ۱۲ لیتر در ثانیه برسانند البته از متولیان در بهره برداری از تصفیه خانه تشکر می کنم زیرا میدان خوبی محسوب می شود که مردم بدانند پسماندهای چه ویرانه ای در حال برطرف شدن است.

نماینده ولی فقیه در گیلان بهره برداری از تصفیه خانه شیرابه پسماندهای سراوان رشت را مبارک دانست و گفت: امیدواریم که با کمک همه مسئولان بتوانیم به ظرفیت واقعی برسیم تا این فاجعه بزرگ که پسماندهای سراوان برای مردم گیلان به ویژه مردم منطقه ایجاد کرده از بین برود، اگر چه کافی نیست اما همین قدر خدا را شاکریم و متولیان تلاش کنند تصفیه شیرابه به حد کافی و ظرفیت اسمی خود برسد.

شهردار رشت در آیین افتتاح این تصفیه خانه با قدردانی از مسوولان، مدیران و همه حاضران در این برنامه اظهار کرد: شاید اجرای تصفیه سه لیتر برثانیه شیرابه زباله ها بخشی از کار باشد اما تلاشهای بسیاری به طور مداوم برای اجرای همین بخش از تصفیه خانه صورت گرفته است.

دکتر ناصر حاج محمدی با اشاره به افتتاح فاز نخست تصفیه خانه شیرابه زباله سراوان گفت: بسیاری از بدخواهان، از افتتاح این فاز نیز ناامید بوده و رفتارهای دلسرد کننده بروز می دادند، اما به لطف خدا این کار پایان پذیرفته است.

وی با قدردانی از حمایتهای وزیر کشور از این‌ پروژه مهم شهر رشت خاطر نشان کرد: مسئولان مربوطه در سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز تلاشهای بی دریغی برای به ثمر رسیدن پروژه تصفیه خانه شیرابه زباله انجام داده اند که جای قدردانی از آنها وجود دارد.

شهردار رشت ضمن بیان سختیها و آلام چندین ساله مردم سراوان برای تحمل تخلیه زباله در این منطقه افزود: بیش از ۵۰ درصد فعالیتهای شهردار رشت برای حل مشکلات مربوط به زباله های سراوان‌ گذشت و اگر حضور مستمر و شبانه روزی نبود، شاید امروز این پروژه به بهره برداری نمی رسید.

حاج محمدی با بر شمردن مشکلات‌ موجود در ساخت این تصفیه خانه گفت: برف، بارندگی های شدید و حتی ویروس منحوس کرونا هم مانع از تلاشها و فعالیتهای شبانه روزی کارگران و مسئولان مجموعه مدیریت شهری نشد.

بهره برداری از فاز نخست تصفیه خانه شیرابه پسماندهای سراوان ستودنی است

محمدرضا احمدی سنگری در آیین بهره برداری از تصفیه خانه شیرابه پسماندهای سراوان برای به ثمر رسیدن این پروژه پس از سال ها انتظار از شهردار رشت قدردانی کرد.

وی خواستار رسیدگی بیشتر به منطقه سراوان شد و اظهار کرد: مردم این منطقه صبوری های بسیاری کرده اند و امروز رسیدگی به مطالبات آنان نیز به حق خواهد بود.

احمدی سنگری سپس افزود: ساکنان مناطق اطراف سایت زباله سراوان از شیرابه ها و پسماندها، آسیب فراوانی دیده و حتی برخی ها ترک دیار کرده اند.

نماینده مردم رشت‌ در مجلس‌ شورای اسلامی سپس ادامه داد: منطقه ای که می توانست یکی از مقاصد گردشگری باشد و سبب آسایش اهالی گردد در طول سالیان‌ متمادی مورد تهدید، ناامنی و تخریب قرار گرفته است.

احمدی با تاکید بر اینکه هیچ زباله ای نباید وارد منطقه سراوان شود خاطر نشان‌کرد: هیچ عقل سلیمی نمی پذیرد که منطقه بکر طبیعی که می توانست منشای درآمدزایی از راه گردشگری باشد، تنها به دلیل دپوی زباله تبدیل به منطقه ای آسیب پذیر شود.

وی گفت: هجوم حیوانات وحشی و حشرات موذی موجب نگرانی جدی مردم سراوان بود و رسیدگی به این مطالبات نیز در دستور کار قرار گرفت و از این‌ پس هم از مسئولان امر انتظار تداوم همکاری با مردم منطقه را داریم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی بهره برداری تصفیه خانه با ظرفیت سه لیتر در ثانیه از شیرابه پسماندهای سراوان را اقدامی شایسته و مفید توصیف کرد اما در عین حال انجام آن را ناکافی دانست و بر ادامه روند تا حصول نتایج بهتر تاکید کرد.

حل معضلات شهری نیازمند کمک همه مسئولان است

مهندس علی فتح اللهی تاکید کرد: پسماندها معضل بزرگی برای جوامع بشری محسوب می شوند و عملکرد نادرست مسئولان در این زمینه نیز سبب می شود تبعات آن دوباره به چرخه طبیعت بر گردد.

وی با اشاره به اهمیت مقوله زیست محیط و پاکیزگی آن در تداوم حیات موجودات زنده گفت: حفظ محیط زیست و مدیریت زباله ها مختص به گروه و یا قشر خاصی نیست، هم از این رو همگان باید در این مقوله کوشا باشند.

فرماندار شهرستان رشت تصفیه سه لیتر درثانیه شیرابه پسماندهای سراوان را بسیار مهم و ارزشمند خواند و افزود: انتظار داریم با ادامه روند فعالیتها، همه شیرابه های موجود در آینده تصفیه شوند.

مهندس فتح اللهی با قدردانی از تلاشهای شهردار رشت در این زمینه و همچنین همراهی دیگر مسئولان مرتبط خاطر نشان کرد: افتتاح فاز نخست این تصفیه خانه به معنای پایان کار نبوده بلکه معنی آغاز کار می دهد.

وی همچنین بر لزوم‌ پیگیری افزایش ظرفیت کارخانه کود آلی نیز تاکید کرد و گفت: این مهم نیازمند کمک همه مسئولان است و شهرداری به تنهایی قادر به حل تمام‌ معضلات شهری نخواهد بود.

لازم است اعتبارات کلانشهر رشت در بخشهای مختلف افزایش یابد

تنها بانوی عضو شورای اسلامی شهر رشت صبح پنجشنبه در آیین افتتاح تصفیه خانه شیرابه زباله های سراوان اظهار کرد: گام نخست برای کاهش آلودگی های زیست محیطی در این کلانشهر برداشته شده است.

فاطمه شیرزاد این گام را بسیار مفید و مثبت توصیف کرد و خطاب به دولتمردان تاکید نمود: دولتمردان باید کمکها و حمایتهای مربوط برای پیشرفت فازهای بعدی این پروژه را افزایش دهند.

وی خواستار تلاشهای بیشتر سه نماینده شهرستان رشت در مجلس شورای اسلامی شد و گفت: این نمایندگان باید درجهت جذب اعتبارات ملی و دولتی برای رشت گام بردارند تا طرحهای دیگری که در بستر آماده شدن برای کاهش آلودگی سراوان قرار دارند، اجرایی شوند.

عضو شورای اسلامی شهر رشت سپس تاکید کرد: سهم اعتبارات رشت در بخشهای عمرانی، بهداشتی و سلامت باید افزایش داده شود

true
true
true
true

false