- ۲۵ بهمن ۱۳۹۷
- اخبار , فرهنگی و اجتماعی
- کد خبر 5471
- پرینت
سایز متن /

به گزارش خبرنگار لیجار، دکتر محمد عباسی در اولین کارگاه آموزشی ویژه اصحاب رسانه با موضوع “مدیریت اطلاع رسانی در پیشگیری از خودکشی” که درسالن کنفرانس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رشت برگزار شد با بیان اینکه خودکشی یکی از آسیب های اجتماعی است ، اظهار داشت:خودکشی نوعی از مرگ است که خود فرد آن را انتخاب می کند و با پایان دادن به زندگی به خود آسیب می رساند.
وی افزود:فردی که خودکشی می کند ، اعضای خانواده ، دوستان و همکاران با فقدانی عمیق و احساس گناه مواجه می شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشگی گیلان با تاکید بر اینکه به لحاظ مذهبی نیر اقدام به خودکشی مورد قبول نمی باشد ، خاطرنشان کرد:از آنجایی که هر انسانی می تواند نقشی سازنده برای جامعه ای که در آن زندگی می کند داشته باشد باید کمک کرد تا زندگی انسان مثبت و پربار باشد .
وی در خصوص واکنش خانواده ها در برابر خودکشی فرزندانشان تصریح کرد:ناباوری ، از دست دادن اعتماد به نفس ، خشم و خجالت ، احساس بی کفایتی و … از جمله واکنش های خانواده ها در برابر خودکشی فرزندانشان است.
دکتر عباسی با اشاره به آمار سه برابری خودکشی زنان نسبت به مردان در دنیا اذعان داشت:در مردان آمار خودکشی های منجر به فوت زیاد است و افسردگی در مردها تشخیص داده نمی شود.
وی خودکشی را به عنوان یکی از ده عامل مرگ در دنیا عنوان کرد و گفت:گروه های سنی ۱۵ تا ۳۵ سال در ایران و گیلان در معرض خودکشی هستند و در استان گیلان خودکشی یکی از سه عامل اصلی مرگ است.
دکتر عباسی یادآورشد:اکثر خودکشی ها در سنین ۳۵ تا ۶۴ اتفاق می افتد و در کشورهایی که رشد سلامت خوبی ندارد درصد خودکشی بالا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشگی گیلان یادآورشد:تعداد زیادی از افرادی که اقدام به خودکشی می کنند دچار یک اختلال قابل تشخیص روانپزشکی هستند.
وی گفت:افسردگی ، اختلال شخصیت ، سوء مصرف مواد ، اسکیزوفرنیا و … از اختلالات روانپزشکی از نظر خطر خودکشی محسوب می شوند.
دکتر عباسی با اشاره به اینکه مهم ترین بیماری که فرد را مستعد خودکشی می کند ، افسردگی است ، خاطرنشان کرد:احساس غمگینی بیشتر وقت ها و تقریبا هر روز ، کاهش علایق در فعالیت های روزمره ، کاهش وزن ، احساس خستگی و ضعف شدید ، تحریک پذیری و بی قراری ، مشکل در تمرکز و تصمیم گیری و … از علائم افسردگی است.
وی در خصوص عدم تشخیص افسرگی اذعان داشت:ظاهر شدن افسردگی به صورت دردهای مبهم بدنی در بیمار ، مبتلا بودن بیمار به بیماری دیگری ، و … از مواردی هستند که موجب می شود افسرگی تشخیص داده نشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه اقدام به خودکشی در ایران و گیلان طی شب بیشتر از روز است ، تصریح کرد:اقدام به خودکشی و خودکشی موفق در سالمندان نیز در حال افزایش می باشد.
وی متذکر شد:افراد طلاق گرفته ، بیوه و مجرد بیشتر در معرض خطر خودکشی هستند.
دکتر عباسی با اشاره به وجود رابطه بین بیکاری و خودکشی اظهار داشت:بیکاری از طریق عواملی چون فقر ، محرومیت اجتماعی ، مشکلات خانوادگی ، ناامیدی و … اعمال می شود و خودکشی در بیشتر کشورها در مناطق شهری بیشتر است و در برخی هم در مناطق روستایی بیشتر می باشد.
وی در خصوص اینکه چگونه می توان بیماران را باخطر بالای خودکشی شناسایی کرد ، گفت:اختلالات روانپزشکی ، بیماری های جسمی ، سابقه قبلی اقدام به خودکشی ، سابقه خانوادگی خودکشی ، افراد طلاق گرفته و مجرد ، تنها زندگی کردن ، داغ دیدگی در دوران کودکی ، استرس و … از عوامل تاثیرگذاردرخودکشی است .
دکتر عباسی تعدیل محیط پراسترس بیمار از طریق جلب محبت همسر ، کارفرما ، دوستان ، کاهش رنج روانی ، حمایت واقع گرایانه ، ارائه راه حل های دیگر و … را از روش های پیشگیری از خود کشی عنوان کرد.
لازم به ذکر است در این کارگاه آموزشی آیتم ها و فاکتورهایی که منجر به خودکشی می شود و نقش رسانه ها در پیشگیری از خودکشی و سلامت جامعه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.



