- ۰۷ فروردین ۱۳۹۹
- اخبار , خبر برگزیده , فرهنگی و اجتماعی
- کد خبر 24070
- پرینت
true
true
true
false
false
false
true
true
سایز متن /
true

به گزارش لیجار،علی درجانی با بیان اینکه گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، گفت: شخم اول تاکنون در ۱۷۰ هزار هکتار از این اراضی انجام شده است. در روزهای آتی نیز عملیات شخم اول با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: شالیکاران استان با انجام شخم اولیه موجب مدیریت بهینه مصرف آب در تولید برنج استان می شوند.
درجانی تصریح کرد: اگر چه امسال از وضعیت مناسب منابع آبی تاکنون برخوردار بوده ایم، اما باید همه تلاش کنیم تا از هدر رفت بی مورد آب در تولید محصولات کشاورزی جلوگیری شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: هم اکنون بالغ بر ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب آب در پشت سد سفیدرود موجود بوده که نسبت به سال گذشته در تاریخ مشابه افزایش دارد.
وی اضافه کرد: هم اکنون نیز همکاران آب منطقهای بخشی از این آب را روانه سدهای انحرافی و کانال های آبیاری کرده اند که کشاورزان می توانند با استفاده از این آب و بارندگی های روزهای آتی هر چه سریعتر نسبت به شخم اولیه باقیمانده اراضی خود اقدام کنند.
درجانی در خصوص زمان خزانه گیری برنج. در استان گفت: طبق تقویم زراعی خزانه گیری برنج در گیلان از ۱۷ فروردین سالجاری به صورت گسترده شروع خواهد شد.
درجانی زمان آغاز نشاء کاری اراضی شالیزاری را از هفتم اردیبهشت لغایت ۲۷ اردیبهشت ماه اعلام کرد و گفت: در این بازه زمانی کمترین ریسک و مواجه با شرایط نامساعد جوی برای نشاء کاری وجود دارد.
وی تاکید کرد: کشاورزان تا قبل از نشاء کاری عملیات شخم اولیه و ثانویه و آماده سازی مرزها و نهرها و لایروبی آنها را انجام دهند.
true
true
https://lijaar.ir/?p=24070
true
true



