×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۱۴ مرداد - ۱۴۰۴  
true
true

به گزارش خبرنگار لیجار ، زهرا حصاری معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان در نشست خبری با رسانه های گروهی استان به مناسبت ۲۴ مهرماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا اظهار داشت:در بیش از ۱۵۰ کشور جهان روز جهانی غذا به منظور تحریک مردم ، مسوولان ، سازمان ها و دستگاه های اجرایی و نهادهای مردمی جهت داشتن امنیت غذایی و ایمنی غذایی گرامی داشته می شود.

وی با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی غذا؛ “رفتار ما آینده مارا می سازد” و “تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰” است ، خاطرنشان کرد:تعداد گرسنگان در جهان به دلیل افزایش جنگ ، تغییرات اقلیمی و … روبه افزایش است و کاهش تعداد گرسنگان از اهداف سازمان خواربارجهانی می باشد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان گفت: طی شش ماهه نخست سال جاری ، ۲۰۶ مورد گواهی بهداشت برای صادرات بیش از ۲ هزار و ۶۳۳ تن از محصولات به مقصد کشورهای آلمان ، عراق ، ترکیه ، انگلستان ، قطر ، پاکستان ، آمریکا ، اتریش ، استرالیا ، ترکمنستان ، گرجستان ، نیوزیلند ، کانادا ، سوئد ، فرانسه ، اکراین ، ایالات متحده عربی ، عمان ، بلژیک ، آذربایجان ، افغانستان ، هلند ، روسیه ، کویت ، اسپانیا ، بحرین و … صادر شده است.

وی تصریح کرد:کلوچه ، کنسانتره پرتقال ، چای سیاه ، کنسرو ماهی تن ، فراورده حجیم شده بر پایه ذرت و سیب زمینی، چای سبز ، ویفر، کوکی، بیسکوئیت، کراکر،فراورده حجیم شده بر پایه ذرت ، برنج سفید ،  فرآورده کاکائویی ، کیک لایه ای، کنسرو لوبیا و قارچ، کنسرو مخلوط سبزیجات، کنسرو سس ماکارونی، زیتون کنسروی ، کنسرو رب گوجه فرنگی و … از جمله محصولات صادراتی هستند که برای آن ها گواهی بهداشتی صادر شده است.

حصاری ادامه داد: افزایش مستمر نظارت ها و بررسی کیفیت تولید فراورده های غذایی از جمله فعالیت های سازمان غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان خاطرنشان کرد:تعداد کارخانه های فعال در حوزه تولید مواد خوراکی و آشامیدنی ۲۰۴ کارخانه ، کارخانه های تولید مواد آرایشی و بهداشتی ۲۳ و تعداد واحدهای تولیدی کارگاهی فعال نیر ۲۶ واحد در استان می باشد.

وی با اشاره به اینکه استان گیلان از نظردارا بودن محصولات برنج ، چای و زیتون استراتژیک است ، اذعان داشت: طرح ساماندهی و نظارت بر این محصولات در دستور کار است و در این راستا ۵۶ واحد تولید و بسته بندی چای دارای مجوز ، ۲۹ واحد بسته بندی برنج دارای مجوز و ۱۵ کارخانه دارای خط روغنکشی، مجوز تصفیه و بسته بندی روغن از میوه زیتون تحت نظارت سازمان غذا و دارو در گیلان قرار دارند.

حصاری در خصوص عملکردهای نظارتی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان طی شش ماهه نخست سال جاری خاطرنشان کرد:۵۶۶ مورد بازدید از واحدهای تولیدی استان صورت گرفت که ۵۹۰ مورد از اقلام نمونه برداری شدند و تعداد پرونده های ارسال شده برای کمسیون ماده ۱۱ نیز ۱۶ مورد پرونده بوده است.

وی متذکر شد:در عملکردهای نظارتی شش ماهه نخست سال جاری ، ۲هزار و ۱۰۰ کارتن سویا ۲۰۰ گرمی ، ۱۵ تن محصولات غذایی غیر بهداشتی شامل ادویه جات ، حبوبات ، چای ، بیسکوییت ،۱۵۰ تن کره ، ۱۰۰ هزار قوطی کنسرو، یک تن فراورده های لبنی ، ۸۰ کیلو چای سیاه ، ۶۸ کیلو چای سیاه داخلی و خارجی و چای سبز توقیف و همچنین ۱۶۳ هزار و ۳۰۰ کیلو مواد اولیه نان و شیرینی ، ۲ هزار و ۴۶۰ قوطی کنسرو و ۶۳ کیلو گردو و ادویه آلوده معدوم شده اند.

 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان اجرای دستورالعمل تراریخته در خصوص درج لوگوی تراریخته بر روی محصولات حاوی سویا، کلزا، کائولا و پنبه دانه و ذرت، اجرای برنامه کاهش قند، نمک و چربی در محصولات تولیدی ، اجرا و نظارت دقیق در باره برچسب گذاری تغذیه ای محصولات و پایش محصولات برنج و آرد از نظر فلزات سنگین و پایش محصولات کشاورزی استان از نظر سموم و فلزات سنگین رااز جمله دستورالعمل های مهم در حال اجرا در اداره نظارت بر واحد غذایی سازمان غذا و دارو در گیلان عنوان کرد.

وی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای به روز کردن دانش کارشناسان نظارتی دانشگاه و مسئولان فنی واحدهای تولیدی اظهار داشت: برگزاری سمینار امنیت غذایی، دوره آموزشی شناسایی تقلب ها در صنعت فرآورده های گوشتی و دوره آموزشی اعتباربخشی روش های آزمون و دستگاه ها و … از جمله این دوره ها است.

حصاری در خصوص وضعیت بهداشتی کارخانجات تولید کننده مواد غذایی در استان اظهار داشت:شاخص PRPC ، شاخصی برای سنجش میزان وضعیت بهداشتی کارخانجات تولیدکننده مواد غذایی است و در حال حاضر این شاخص در استان رو به افزایش می باشد.

وی گفت:بیشترین میزان کمبود دارو در خصوص برندهای خارجی و وارداتی است اما تعداد داروهایی که مشابه آن در بازار نباشد ، محدود است.

حصاری یادآور شد:استان گیلان کمتر از سایر استان های کشور دچار کمبود دارویی شده است و حتی استان های تهران ، قزوین و مازندران نیز برای تامین داروهای مورد نیاز به استان گیلان مراجعه می کنند.

 

  

 

true
برچسب ها :
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.


false