×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۹ مرداد - ۱۴۰۴  
true
true

به گزارش لیجار،فردین مهرابیان سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اعلام این خبر اظهار داشت:قارچ های دارای مجوز از مراکز مجاز و در بسته بندی‌ های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت از جمله قارچ هایی هستند که مردم می توانند آن را مصرف کنند.

وی با تاکید بر اینکه شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، خاطرنشان کرد:مردم به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نکنند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست، برخی از روش‌ ها و معیارهای سنتی شامل تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نمی باشد.

وی با بیان اینکه قارچ‌ ها نباید به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف شود، یادآورشد: برخی از سموم موجود در قارچ‌ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیستند.

مهرابیان گفت:در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ بایستی هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کرد.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اذعان داشت:در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته از قارچ‌ ها، سمی به مراتب بیشتر دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.

وی تصریح کرد: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد و هر گونه تاخیر در این امر موجب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌ شود.

مهرابیان یادآورشد:با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ، از هر گونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود، در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.

انتهای پیام

true
true
true
true

false