×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۶ مرداد - ۱۴۰۴  
true
true

آنچه که در دوران درگیری و گذار از بیماری کرونا و تاثیرات آن بر آموزش و پرورش ایران مورد مداقه و کنکاش قرار می گیرد تجربه بایسته ای است که می تواند منجر به بالندگی و تحکیم روابط اجتماعی در نگرش به آموزش و پرورش ایران گردد و آن اینکه آزادی در نوع تعاملات معلم و دانش آموز می تواند منجر به بروز ارائه خلاقیت و روشهای جدیدی از آموزش و پرورش و نحوه تدریس بخصوص استفاده از خلاقیت های فردی و برجسته کردن حس کاوش گری و روش های جدید ارائه تدریس و یادگیری در ارتباط دو سویه معلم و دانش آموز منجر شود.

علاوه بر آن امری که بسیار میمون بوده ورود اولیا به روند آموزش بر اساس نقش راهنماگرایانه و تسهیل کننده و نه مداخله گر.

خوشبختانه آزادی موجود در انتخاب رسانه نیز باعث شده تا ارتباطات مجازی همکاران نیز تابعی ار تربیت زیسته شده در فضای اصیل تربیتی مورد تاکید استفاده از فضای مجازی در ایران شود اصلی که در موضوع مدرسه محوری سند تحول نیز تاکید شده که بار معنایی زیادی را در کاهش تمرکز گرایی آموزش و پرورش بر امور مدرسه و کلاس و معلم و دانش آموز و … گشوده است بر خلاف رویه ای که
وزارت متبوع برای ایجاد شبکه شاد در نظر گرفته بود که خوشبختانه عملی نشد.

البته این به معنای عدم ایجاد شبکه ارتباطی از سوی آ.پ نیست و ایکاش مسئولان امر خیلی پیشتر به منظور نهادینه کردن فرهنگ استفاده از رسانه های بومی این اقدام را انجام می دادند اما دخالت همه جانبه نهاد دولت در تمام امور در دنیای امروز زیبنده نیست.

اما دستاوردهای ترببتی عظیم استفاده از فضای مجازی در بطن آموزش مجازی باعث شده تا به تقویت دیدگاه های هنجارگرایانه از ابزارها و رسانه هایی که تا چندی قبل بار معنای منفی داشتند بشود. اعتماد به جامعه فرهنگی کشور در قالب ارائه آموزش بر مبنای فضای مجازی موجب تحکیم باورهای مثبتی از تکامل یافتگی فرهنگ استفاده از ابراز در بین کودکان و نوجوانان و اولیا و … شود به حدی که می توان گفت ارتقا و حفظ موجودیت این فرهنگ می تواند نقطه مقابلی در اثرات مخرب و دلواپسی های فرهنگی استفاده از فضای مجازی ایران باشد.

ادبیات استفاده شده در فضای آموزش مجازی، نوع تعامل، ادب و نزاکت موجود در بین دانش آموزان، استفاده از نشانه ها و استیکرهای هنجار گرایانه و … توفیقی است که در حال حاضر قریب به هفتاد درصد دانش آموران و اولیا آنان در فضای فرهنگی جدید استفاده از فضای مجازی بدست آورده اند که امیدواریم این فضا در کانون توجه مسئولان وزارتی و متولیان فضای مجازی ایران شود.

* از فرهنگیان آموزش و پرورش استان گیلان ۱۳۹۹/۰۱/۱۸

نویسنده؛علی اصغر حبیبی معاون پژوهشی آموزش و پرورش ناحیه یک رشت

۱۳۹۹/۰۱/۱۸

true
true
true
true

false