- ۰۲ مهر ۱۳۹۹
- اخبار , فرهنگی و اجتماعی , یادداشت
- کد خبر 32523
- پرینت
true
true
true
false
false
false
true
true
سایز متن /
true

جمعیت هلال احمر با همکاری بهزیستی با رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام به آموزش و ایجاد فضای سالم بهداشتی و روانی در مهد کودکها کردند تا خانواده ها با آرامش خاطر کودکان خود را به مهد های کودک بسپارند .
کودکان در سنین پایین به ویژه از سه سالگی شروع به یادگیری و تقلید می کنند که بهترین روش برای تربیت صحیح آنان قرار دادن کودک در فضای آموزشی سالم با حضور مربیان کارآزموده تحت نظارات اداره های زیربط می باشد .به همین منظور و با توجه به تحقیق های صورت گرفته دردوران کرونا کودکان به عنوان قشر آسیب پذیر در این دوران بهزیستی و هلال احمر را برآن داشت تا با اندیشیدین چاره ای در راستای کاهش این آسیب اجتماعی قدم بردارند .
حال سوال این است کودکانی که از همسالان خود دور شدهاند، فعالیتی در محیط باز ندارند، شرایط اقتصادی خانوادهشان تغییر کرده و نگرانی سلامت پدر و مادر و عزیزانشان را دارند تا چه اندازه متاثر از ویروس کرونا هستند؟
عدم توجه به آسیب های روانی وارده به کودکان در شرایط کرونا سبب ایجاد بحران اجتماعی شده که عوارض آن به راحتی قابل ترمیم نیست و از آنجایی که هر بحرانی در طول زمان بر عرصههای مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی اثرگذاربوده تا مدتها بعد از رفع بحران کرونا همچنان ادامه خواهد داشت.
در این راستا مربیان دارای مهارت ارتباطی قصد دارند در مهد های کودکی که دارای کانون غنچه ها هستند حضور می یابند تا آموزش های لازم را به آنان انتقال دهند .
یکی از مشکلاتی که در دوران کرونا وجود دارد سپردن کودکانی که قبلا از فضای آموزشی مهدهای کودک استفاه می کردند به والدین و فامیل می باشد که متاسفانه در برخی موارد علاوه بر عدم دریافت آموزش های صحیح تعرض جسمی که می تواند صدمات جبران ناپذیری را بر کودک وارد نماید مشاهده شده است که از خانواده ها تقاضا می شود ضمن توجه به مسائل بهداشتی جهت جلوگیری از مبتلا شدن کودکان به ویروس کرونا با اعتماد به مهدهای کودک بسپارند تا این کودکان با قرار گرفتن در بین همسالان خود در یک محیط شاد و سالم آموزشهای لازم و مختص سن خود را دریافت کنند .
درواقع این ویروس هر گروهی را به نوعی مورد هدف و تاثیر قرار داده است و آسیبپذیری کودکان در این بین متاثر از بسیاری عواملی است که به واسطه شیوع کرونا ایجاد شدهاند.
اولین تاثیر ویروس در زندگی کودکان محروم شدن آنها از حضور در پارکها و فضای باز بوده است. افزایش تنشهای خانوادگی بین والدین و فرزندان نیز از دیگر تاثیراتی است که این ویروس و شرایط اجتماعی به دنبال داشته است.
نظرسنجی تلفنی ایسپا در سطح کشور با اندازه نمونه هزار و ۵۶۳ نفر در تاریخ ۲۴ الی ۲۷ فروردین ۱۳۹۹ نشان میدهد ۱۵٫۸درصد مردم در خانوادهشان تجربه زیاد شدن اختلافات و دعوا و مرافعه را داشتهاند.
در این نظر سنجی از خانواده ها ۶۴٫۴درصد اظهار کردهاند این دعواها بین زن و شوهر یا پدر و مادر بوده است. ۳۳٫۲درصد دعواها بین والدین با فرزندان و ۳۱٫۶درصد اختلافات نیز بین فرزندان با یکدیگر بوده است.
چه این اختلافات بین والدین باشد، چه بین فرزندان یا در نوع شدیدتر آن بین والدین با فرزندان (که به واسطه ضعیفتر بودن کودک و آسیبپذیر بودن دچار زیان بیشتری میشود) باشد کودکان را دچار استرس و تنش میکند.
همچنین موارد دیگری که ذکر شدهاند ماندن در خانه و بیرون نرفتن، اختلاف بین اعضای خانواده، نداشتن تفریح و اوقات فراغت بوده که هر کدام کودکان و سلامت آنها را در این دوران تحتتاثیر قرار میدهد. در آخرین نظرسنجی که با طراحی مرکز مطالعات اجتماعی شهرداری تهران در ۲ تا ۴ اردیبهشت ۹۹ در شهر تهران توسط مرکز افکارسنجی ایسپا اجرا شده است نیز، ۱۴درصد مردم گفتهاند در ایام قرنطینه تنشهای خانوادهشان بیشتر شده است.
طبق گزارش یونیسف، تجربه این سازمان در مواقع اضطراری بهداشتی قبلی نشان داده است که کودکان هنگام بسته شدن مدارس و مهد های کودک در معرض خطر سوءاستفاده و خشونت قرار میگیرند، خدمات اجتماعی قطع شده و تعاملات محدود میشود.
امید عظیمیان معاون جوانان جمعیت هلال احمر استان گیلان
true
true
http://lijaar.ir/?p=32523
true
true