×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  یکشنبه - ۱۴ خرداد - ۱۴۰۲  
true
true
ماجرای مبهم غرس نهال در شادنشین شفت/ چه کسی به موقوفات مردم رحم نکرد؟

به گزارش لیجار به نقل از خبرگزاری فارس از شفت – حمیدرضا دنیادیده:

۱۵ اسفندماه امسال بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به جهت تحقق طرح کاشت یک میلیارد نهال طی چهار سال در راستای شعار «هر ایرانی سه نهال»، سه اصله نهال غرس کردند و در پی این گام راهبردی آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، ملت و دولت نیز در اقدامی جهادی کاشت نهال در کشور را به‌صورت جهشی و هدفمند دنبال کردند. غرس کردند و در پی این گام راهبردی آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی)، ملت و دولت نیز در اقدامی جهادی کاشت نهال در کشور را به‌صورت جهشی و هدفمند دنبال کردند.

بنا بر گفته مسئولان منابع طبیعی گیلان، سهم استان نیز از اجرای برنامه کاشت یک میلیارد اصله نهال، ۲۰ میلیون غرس نهال بوده و خوشبختانه فرهنگ کاشت و ترویج نهال‌کاری در استان با این طرح و اقدام ارزشمند و پسندیده مقام معظم رهبری سرعت گرفته است و اکنون شاهدیم که اقشار و اصناف مختلف در شهرها و روستاها اقدام به نهال‌کاری کرده‌اند.

مردم روستای شاد نشین از توابع بخش احمدسرگوراب شهرستان شفت نیز با تأسی از امام خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب و پیشنهاد مسئولان، کاشت نهال در روستا را از محوطه مسجد امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام این روستا آغاز کردند.

روستائیان شادنشین در این اقدام مشارکت جویانه و ولایت مدارانه با وقف نهال‌های میوه و دیگر نهال‌ها در نظر داشتند تا علاوه بر حفظ و تقویت پوشش جنگلی محوطه مسجد، درختانی را بر عرصه پهن و بی درخت منطقه بنشانند که علاوه بر حفظ محیط‌زیست، آیندگان به‌ویژه خانوار فقیر و یتیم روستا از ثمره و منافع آن‌ها بهره‌مند شوند اما پس از یک روز از غرس نهال‌ها، مشاهده کردند اثری از آن‌ها باقی نمانده است!

با دعوت جمعی از مردم روستای شاد نشین به‌ویژه متولیان و موالیان مسجد امیرالمؤمنین (ع)، عازم محل غرس نهال‌ها شدیم؛ محوطه وسیعی که نشان از کاشت نهال داشت اما نهالی در آن پیدا نبود!

مردم، موالیان و متولیان مسجد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گفتند: «مردم روستا غرس این نهال‌ها را با تأسی و فرمان رهبری معظم انقلاب اسلامی مبنی بر مشارکت همگانی در کاشت نهال‌ها در محوطه مسجد روستا اجرا کردند و روز بسیار با نشاط و خاطره‌انگیزی را رقم‌زده بودند.»

روستائیان می‌گفتند که بهترین کار در مسجد، نشاندن و غرس نهال در محوطه مسجد بود که هم می‌توانست در ترویج نهال‌کاری در روستا مؤثر باشد و هم آیندگان از منافع و منابع آن‌ها متنعم می‌شدند.

یکی از متولیان مسجد هم می‌گفت: «نامه‌ای از رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان شفت مبنی بر کاشت نهال در محوطه بقاع و مساجد دریافت کردیم و آن انگیزه مضاعفی برای غرس نهال‌ها در محوطه مسجد شد.»

بنا بر آنچه روستائیان اذعان می‌کردند، منابع طبیعی به سبب تعارضاتی واهی و بدون سندی که بین وقف مسجد و اراضی ملی وجود دارد، اقدام به برچیدن و کشیدن نهال‌ها از خاک کرده است درحالی‌که عبدالله فکری، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شفت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، این ادعا را رد می‌کند.

به گفته رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شفت، ابهاماتی در مالکیت عرصه مسجد امیرالمؤمنین شادنشین با منابع طبیعی وجود دارد که در حل‌وفصل آن در کمیته تخصصی و مشترک با مسئولان ازجمله اوقاف در حال بررسی است.

محمد پور پیر، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شفت هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس ضمن تقدیر از تلاش‌های موالیان و متولیان مسجد امیرالمؤمنین شادنشین و همچنین ابراز تأسف ازآنچه پیش‌آمده، بیان کرد: همکاری موالیان و متولیان مسجد شاد نشین ما را بسیار خرسند اما اتفاقی که پس‌ازآن رخ داد، مایه تأسف و شرمندگی شد.

به گفته وی، این نهال‌ها همگی به همت خیران و واقفان تهیه و غرس شده بودند که ۵۰ اصله آن نیز از نهال‌های گردو بودند.

غرس نهال و نشاندن درخت به‌ویژه در مناطقی که بیشترین هماهنگی را با محیط‌زیست دارند، اقدام مبارک، پسندیده و ارزشمندی است که باید عامل و واسطه آن را تقدیر کرد.

برچیدن و کشیدن نهال از دل خاک مبحث مبهم و البته نامبارکی است که باید همه مسؤولان و متولیان نسبت به آن واکنش نشان داده و با عاملان آن که بیرحمانه با موقوفات مردم رحم نکرده و به حدود آن نیز تجاوز شده، برخورد کنند و اگر اختلافی در حوزه مالکیت بین دستگاهی وجود دارد باید به فوریت اقدام تعیین تکلیف کرده تا شاهده برون داد این اتفاقات نامیمون و خدشه‌دار کردن اعتقادات مردم یک منطقه نباشیم.

وقف درخت احیای جنگل‌ها بوده و نبودن درخت فضا ممکن را برای ویلا سازی و مستثنیات زمین از منابع ملی فراهم می‌کند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

false