- ۲۶ مهر ۱۴۰۳
- اخبار , فرهنگی و اجتماعی , یادداشت
- کد خبر 85048
- پرینت
true
true
true
false
false
false
true
true
سایز متن /
true
رشت-خبرنگارلیجار:سیده مریم افضلی
غذاهای فست فودی که بازار عرضه شان روز به روز داغتر می شود به لحاظ نوع طبخ و مواد تشکیل دهنده از سلامت کافی برخوردار نیستند.
بارها شاهد بوده ایم که برای درست کردن ساندویچ ها و دیگر غذاهای فست فودی از روغنی استفاده می شود که بارها گرم شده و غذا در آن طبخ گردیده است و این در حالی است که همواره به عدم استفاده مجدد از روغن های خوراکی که قبلا در طبخ غذا از آن استفاده شده تاکید می شود و آن را یکی از عوامل سرطان زا می دانند.
همچنین موادی همچون سس مایونز فراوان ، کالباس ، سوسیس و… که در آنها از نگهدارنده های غذایی فراوان استفاده می شود نیز پای ثابت غذاهای فست فودی هستند که هم در تشکیل چربی و هم بروز چاقی های مفرط و… بسیار تاثیر گذار هستند.
واقعیت این است که کودکان ، نوجوانان و حتی بزرگسالان گرایششان نسبت به غذاهای فست فودی بسیار بیشتر از غذاهای خانگی است و حتی اگر قرار باشد برای وعده ناهار و یا شام غذایی در بیرون از خانه صرف کنند یقینا انواع ساندویچ ها، پیتزا ، سمبوسه ، سیب زمینی های سرخ شده و… را به خوردن خورشت قورمه سبزی، فسنجان و دیگر غذاهای خانگی ترجیح می دهند .
طبق آمار جهانی چاقی یک زنگ خطر مفرط برای همگان بالاخص کودکان به شمار می آید و در بررسی ها نشان داده شده که کودکانی که میزان مصرف غذاهای فست فودی در آنان بیشتر است بیشتر به چاقی و بیماری های ناشی از آن مبتلا هستند.
البته غذاهای فست فودی تنها منجر به بروز چاقی نمی شوند و یقینا با بروز چاقی ، بیماری هایی همچون چربی خون، دیابت ، کبد چرب و… نیز افرا متقاضی این فست فودها را تهدید می کند.
ارائه فرهنگ غذایی مناسب و تشویق جامعه به مصرف آن می تواند از گسترش این خطر جلوگیری کند و رسانه ملی در این باره نقش تاثیرگذارتری ایفا می کند.
true
true
http://lijaar.ir/?p=85048
true
true