- ۰۳ آبان ۱۴۰۱
- اخبار , فرهنگی و اجتماعی , یادداشت
- کد خبر 65711
- پرینت
true
true
true
false
false
false
true
true
سایز متن /
true

رشت - خبرنگار لیجار:سیده مریم افضلی
رشت-لیجار:دیابت یک بیماری مزمن است که بر اساس تحقیقات انجام شده توسط متخصصان، می تواند به صورت ارثی و یا بی توجهی به مواردی همچون تغذیه ، کم تحرکی و... انسان را مبتلا کند.
رشت-لیجار:دیابت یک بیماری مزمن است که بر اساس تحقیقات انجام شده توسط متخصصان، می تواند به صورت ارثی و یا بی توجهی به مواردی همچون تغذیه ، کم تحرکی و... انسان را مبتلا کند.
دیابت در صورت کنترل نشدن عوارض حاد و خطرناکی برای انسان به همراه دارد که سلامت انسان را تحت شعاع قرار می دهد.
پرخوری، تکرر ادرار ، کاهش وزن ،تاری دید ، احساس تشنگی دائم از جمله نشانه های ابتلا به دیابت است که در افرادی که دیابت کنترل نشده دارند بیشتر به چشم می آید.
در رشت و استان گیلان نیز افرادی مبتلا به دیابت نوع یک و نوع دو هستند و برخی از کارشناسان تغذیه معتقدند که تمایل مردمان خطه شمال به خوردن برنج در وعده های مختلف یکی از دلایل افزایش ابتلا به این بیماری است.
بر اساس نظرات کارشناسان تغذیه و پزشکان متخصص ،افراد مبتلا به دیابت چنانچه رژیم غذایی مناسب را دنبال نکنند با مشکلات جدی مواجه می شوند که شامل بروز بیماری های قلبی _ عروقی ، کلیوی و یا عفونت های شدید در اندام مختلف بدن بالاخص دست و پا می باشد که در صورت بی توجهی و کنترل نشدن میزان قند خون ممکن است شرایط بدی را برای بیمار مبتلا رقم بزند.
یکی از دغدغه هایی که برخی از بیماران مبتلا به دیابت با آن مواجه هستند ،خوردن برنج در وعده های غذایی است.
نتایج مطالعات در یک مجله معتبر پزشکی در بریتانیا نشان داده است که افرادی که مقدار زیادی برنج سفید می خورند ، ابتلای آنان به دیابت نوع دو بیشتر از دیگران است ، البته مصرف برنج در حد اعتدال را مشکلی برای این موضوع نمی دانند و حتی بسیاری از کارشناسان تغذیه مصرف روزانه چند قاشق برنج را در یکی از وعده های غذایی برای تمامی افراد حتی بیماران دیابتی ضروری می داند.
در این میان اما برخی از کارشناسان تغذیه نیز معتقدند برای بیماران مبتلا به دیابت ، مصرف برنج قهوه ای که کربو هیدرات کمتر و فیبر بیشتری نسبت به برنج سفید دارد مناسب تر است و با توجه به اینکه برخی از مبتلایان به دیابت به بیماری یبوست نیز مبتلا می شوند ، بنابراین فیبر موجود در برنج قهوه ای می تواند این مشکل را نیز تا حدودی برطرف کند.
true
true
http://lijaar.ir/?p=65711
true
true